top
G’woon antwoorden op vragen

G’woon antwoorden op vragen

Waarom is het nieuwe merk g’woon er ineens?

 • G’woon komt in plaats van de merken Perfekt en Markant en een aantal andere huismerk producten van verschillende supermarkten. Het is een nieuw en modern merk met goede producten. G’woon wordt ingekocht met veel verschillende supermarkten, daardoor kunnen we beter inkopen. Dat geeft meer keuze in producten en een nog betere kwaliteit.

Waar zijn Perfekt en Markant producten gebleven?

 • Perfekt en Markant worden vervangen door ons nieuwe merk g’woon. De merken Perfekt en Markant zijn voorlopig nog wel te vinden op verschillende plekken in de supermarkt. Maar op termijn komt overal ons nieuwe merk g’woon in de supermarkt te staan.

Kan ik de producten van Perfekt en Markant nog wel ergens anders kopen?

 • Alle winkels die de producten van Perfekt en Markant verkopen gaan over naar het nieuwe merk g’woon.

Wordt het allemaal in dezelfde fabriek gemaakt als de producten van Perfekt en Markant?

 • De producten worden gemaakt door die leveranciers die ons de beste kwaliteit kunnen leveren. Soms is dat dezelfde fabriek als waar de producten van Perfekt en Markant werden gemaakt, soms is dat een andere fabriek.

Is de kwaliteit ook echt verbeterd?

 • Van de producten die we nog beter konden maken hebben we de kwaliteit natuurlijk verbeterd. We kijken altijd kritisch naar onze eigen producten en hoe we ze nog beter kunnen maken.

Welke rol speelt duurzaamheid bij g’woon?

 • We besteden veel aandacht aan de producten die we inkopen, waar ze vandaan komen en hoe ze geproduceerd worden. Daarin houden we rekening met mens, dier, milieu en klimaat. Welke precieze aandacht nodig is, verschilt per product en per land van herkomst. We letten bijvoorbeeld op arbeidsomstandigheden, verantwoorde ingrediënten, kwaliteitskeurmerken en certificeringen en milieu-eisen.Wanneer producten gemaakt worden door leveranciers in Azië, Latijns- Amerika of Afrika, weten we dat extra aandacht voor de mensen die er werken belangrijk is. In dat geval verwachten we van onze leveranciers dat ze gaan deelnemen aan een programma voor arbeidsomstandigheden (zoals BSCI). Uiteindelijk komt hiervan geen logo op de verpakking te staan, maar achter de schermen besteden we hier veel aandacht aan en vragen we onafhankelijke controle.Ook letten we op ingrediënten die je niet direct ziet, zoals palmolie en soja. Omdat de productie van deze gewassen kan leiden tot ontbossing, maar ook andere milieu- en sociale problemen kent, zorgen we ervoor dat we gecertificeerde palmolie en soja inkopen. Daarnaast zijn we aangesloten bij de organisaties die de verantwoorde teelt van palmolie en soja ondersteunen (RSPO en RTRS). Ook dit zetten we niet op de verpakking, maar we vinden gewoon dat we hier onze verantwoordelijkheid moeten nemen.Voor andere producten waar extra aandacht nodig is voor mens, dier en milieu werken we met certificeringsstandaarden zoals Fairtrade en Utz, als ook het Beter Leven keurmerk.Op het gebied van verpakkingen richten we ons op het gebruik van gerecycled of gecertificeerd materiaal, zowel voor plastic als voor papier. Daarnaast mogen de verpakkingen niet groter zijn dan noodzakelijk en uit zo min mogelijk verschillende materialen bestaan, zodat de verpakking makkelijker gerecycled kan worden. Verder is elke verpakking voorzien van icoontjes die je helpen te begrijpen hoe je de verpakking het beste weg kunt gooien.Daarnaast willen wij zo transparant mogelijk zijn over onze producten, ingrediënten en herkomst. Heb je een vraag, stel ‘m g’woon!

Op welke manier houdt g’woon rekening met gezondheid?

 •  G’woon wil gewoon goede producten aanbieden. Producten die lekker zijn. Producten waar je onbezorgd van kan genieten. Daarom besteden we veel aandacht aan de voedselveiligheid van de producten; we werken met de strengste kwaliteitssystemen (BRC, IFS) die er voor zorgen dat onze producten aan de hoogste standaarden voldoen.

   

  We kijken zeer nauwkeurig naar de ingrediënten in onze producten. In veel samengestelde producten zitten vetten, suikers en zout. Dit maakt producten smaakvoller en zijn soms ook nodig om de producten langer goed te houden. We kijken goed welke ingrediënten er nodig zijn om een lekker product te maken. Maar we weten ook dat té veel zout, vet en suiker eten niet gezond is. Daarom onderzoeken we continu waar het met minder zout, suiker of vet kan.

   

  Een ander belangrijk aandachtsgebied van g’woon zijn toevoegingen, ook wel bekend als E-nummers. Dit zijn kleurstoffen, smaakversterkers of conserveringsmiddelen. Veel mensen maken zich zorgen om onnodige toevoegingen in hun eten. We kijken welke toevoegingen er echt nodig zijn, bijvoorbeeld voor de houdbaarheid van een product. Het is goed om te weten dat E-nummers na veelvuldig wetenschappelijk onderzoek als veilig zijn beoordeeld door de overheid.


  De producten van g’woon worden allemaal grondig getest door ons en door onze klanten voordat ze in het schap komen. Daarnaast kijken we continu hoe we de kwaliteit kunnen verbeteren, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

   

  Meer informatie over o.a. voedselveiligheid, gezonder eten, en e-nummers vind je op de website van het Voedingscentrum.

Perfekt en Markant zijn huismerken, is dit het nieuwe huismerk?

 • G’woon is inderdaad van ons! We kopen het samen in met andere supermarkten, dus je zal het merk ook bij andere supermarkten aantreffen, net als bij Perfekt en Markant het geval is.

Gaan er nog meer merken verdwijnen?

 • Het uitgangspunt is dat de merken Perfekt/Markant worden vervangen. Daarnaast kijken we doorlopend welke samenstelling van het assortiment het beste aansluit op de wensen onze klanten. Dat kan dus verschillen per productgroep.

Hoe heet het nu precies? Gewoon? Kwoon? Hoe moet ik het uitspreken?

 • Ons nieuwe merk heet g’woon (spreek uit gewoon), vooral omdat we niet moeilijk willen doen over gewoon goede producten

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Heb jij g’woon heel goede ideeën?

G’woon zegt het al. Gewoon. Van iedereen en voor iedereen. Dus we vinden je mening en je ideeën belangrijk. Je mag ons alles vragen. En je mag ons altijd goede ideeën sturen. Daar worden we samen beter van. Jij je favoriete smaak, wij het juiste assortiment bijvoorbeeld. Laat het ons weten via vraag@gwoon.nl