G’woon een groenere was

Al je producten voor de was zitten vanaf nu in een nieuwe jas. Dat is niet alleen mooier, maar ook een stukje beter voor het milieu. Onze g’woon wasmiddelen en wasverzachters hebben namelijk nieuwe flessen. Flessen die zoveel mogelijk zijn gemaakt van monomateriaal (één plasticsoort). Daardoor zijn de verpakkingen beter te recyclen. Zo helpen we vuil g’woon om zeep en de wereld juist niet.

Draag g’woon een steentje bij

Terwijl jij schone kleren draagt, draag je dus ook een steentje bij aan een beter milieu. Hoe zit dat nou precies? Een aantal van onze wasmiddelen zaten in een PET fles (denk aan het materiaal van een frisdrank fles), met een HDPE dop en daaromheen elastisch jasje van een ander soort plastic dan PET. PET plastic wordt vaak hergebruikt (door onder andere statiegeld), maar wanneer dit PET plastic wordt gebruikt voor niet-voedselproducten, zoals wasmiddelen, is hergebruik van dit soort plastic niet geschikt voor het verpakken van ons eten. Daarom gebruiken we vanaf nu voor al onze g’woon wasmiddelen en wasverzachters geen PET flessen meer.

Tip: op alle verpakkingen staan weggooilogo’s zodat je duidelijk ziet waar je je verpakking kunt weggooien. Door de verpakkingen op de juiste manier te scheiden kan bijvoorbeeld plastic of papier gerecycled worden.
In dit geval is dat bij het PMD (plastic, metaal en drankkartons).

Heb jij tips, vragen of ideeën over de duurzaamheid van verpakkingen; laat het ons weten!