G’woon een kop klimaatneutrale koffie

Schenk jezelf g’woon een goed gevoel. Je kunt namelijk genieten van heerlijke koffie én bijdragen aan de toekomst. Bij g’woon houden we bij de productie van koffie namelijk rekening met het klimaat. Ook is onze koffie duurzaam gegecertificeerd door Fairtrade en UTZ. Samen staan we g’woon sterk.

G’woon verantwoord genieten

Koffie en het klimaat. Heeft dat met elkaar te maken? Ja. Koffie en thee komen namelijk uit de gebieden rondom de evenaar. Deze gebieden zijn extra kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Periodes van extreme droogte en regenval maken de teelt van koffie bijvoorbeeld steeds moeilijker. De geringste temperatuurstijging heeft al gevolgen voor de oogst en de inkomsten van de boeren. Hoe krijgen we toch zuivere koffie?

G’woon de koppen bij elkaar steken

We zijn er g’woon op gebrand om zuivere koffie te krijgen. Maar het branden, verbouwen, transporteren, en verpakken van koffie kost energie. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt koolstofdioxide, ofwel CO₂, vrij. CO₂ is een broeikasgas wat zorgt voor opwarming van de aarde. We willen dus dat de productie van onze koffie zo min mogelijk CO2 uitstoot. We hebben berekend wat de CO₂-uitstoot is van de plantage tot het schap. En die uitstoot kan verminderd worden. Niet alle uitstoot van CO₂ kan voorkomen worden. CO₂ wat nog uitgestoten wordt, compenseren we door te investeren in duurzame energieprojecten geselecteerd door de Climate Neutral Group. Dit alles maakt onze g’woon koffie ‘Klimaatneutraal Gegarandeerd’.

Ben je meer een theeleut? Komt dat even goed uit: alle g’woon thee draagt namelijk ook hetzelfde keurmerk en is daarmee Klimaatneutraal Gegarandeerd! Koekje erbij?